• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • «Людина без енергії – як риба без води»

«Людина без енергії – як риба без води»

2016-09-20

13 вересня 2016 року до ЗОШ №3, завітав інспектор Очаківської філії Миколаївобленерго Глушко Олександр Олександрович, який допоміг вчителям 2 і 4 класів провести годину спілкування на тему «Як мирно зі струмом жити». Головна мета заходу - ознайомити із поняттям «енергія», вчити правильно знаходити її джерела, виховувати дбайливе ставлення до електроенергії та обережне поводження з домашніми приладами.

Олександр Олександрович розпочав своє заняття з роз’яснення поняття «енергія». Демонструючи різні предмети (годинник, машинку, м’яч), інспектор розповідав завдяки чому вони працюють, і що допомагає їм рухатися. Діти дійшли висновку що такі предмети як м’ячик рухаються за допомогою невидимої таємничої сили «енергії».

Урок пройшов у формі евристичної бесіди, під час якої повторили правила електробезпеки в приміщенні та на вулиці, номера служб порятунку в екстрених ситуаціях. Також було переглянуто два відеоролики: уроки обережності тітоньки Сови «Побутові прилади» та азбука безпеки «Гасіння електроприладів».

Щоб закріпити набуті знання, вчителі запропонували дітям пограти в гру «Дозволяється, забороняється». Учням задавали запитання, якщо вони вважали, що твердження являлося «Дозволеним» то діти крокували, якщо «Забороненим» то присідали. Всім учням сподобалася гра, вони були уважними та активними.

На згадку про захід всі учні отримали «Абетку електробезпеки», та зробили колективне фото.

/Files/images/01_ab/людина_без_енергii2.jpg

/Files/images/01_ab/людина_без_енергii.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 76