День Соборності України

2017-01-23

День Соборності України - велике державне свято, яке щороку відзначається в нашій країні 22 січня. В Очаківськй ЗОШ № 2 патріотичному вихованню учнів приділяється велика увага. Традиційно у січні в закладі проходять тематичні тижні, присвячені Дню Соборності України.

Так і в цьому році з метою формування національної свідомості учнів та виховання у них почуття патріотизму з 16.01.2017р. по 20.01.2017р. в Очаківській ЗОШ № 2 під загальним гаслом «Єдина і неподільна Україна» проведено загальношкільну лінійку «Історія виникнення державного свята», виховні години «Сила нашої держави – в єдності українських земель» , інформаційні хвилинки «Соборність України». Учні старших класів працювали над проектом «Соборність моєї держави. Історичний погляд». Учні 6-А класу для молодших школярів провели пізнавальні хвилинки, на яких розповідалося про історію українського державотворення. В шкільній бібліотеці розгорнуто виставку художньої та історичної літератури, в якій відображаються події, пов’язані з цим великим днем.

Вчителем історії та права Вишинською О.С. спільно зі шкільним бібліотекарем Островерховою Т.В. проведено цикл бесід «Боротьба українського народу за соборність своїх земель – одна з важливих сторінок нашого минулого».

Провідною темою всіх заходів було те, що кожна людина повинна розуміти, що тільки в єдності та згуртованості український народ зможе подолати всі негаразди та труднощі.

Під час проведення заходів учні висловлювали свою думку, яка заключалася в тому, що єдність українців, незалежно від регіону їх проживання – на Заході чи Сході, на Півдні чи на Півночі або у Центрі України – це сила українців. Тільки об'єднаний народ може протистояти будь-якому ворогові: внутрішньому чи зовнішньому.

Відзначаючи День Соборності України, ми повинні ще і ще раз врахувати уроки минулого, що переконливо засвідчують необхідність єдності, відмови від внутрішніх конфліктів задля забезпечення територіальної, економічної, політичної та духовної цілісності України.

/Files/images/000001aa/sobornst/DSC08990.JPG

/Files/images/000001aa/sobornst/DSC08989.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 123